Visionen en verklighet

20130927-105259.jpg
Under ungefär ett år har arbetet pågått med att göra Färe Montessoriskola till en skola som går före med IT-arbetet.
Diskussionerna har gått varma och ett gediget förarbete har gjorts och nu ser vi resultatet (eller iallafall ett första steg).
Vi beslutade i våras att våra ”äldre” elever skulle få tillgång till varsin iPad att ha som ett pedagogiskt redskap i undervisningen och så har nu skett. Eleverna kan, bland mycket annat, dokumentera sina arbeten, söka den information de behöver, ställa frågor till personal även utanför skoltid via mail, organisera sin vecka med läxor, prov och inlärningar samt hålla koll på sin måluppfyllelse via vår lärplattform Infomentor. Allt direkt i plattan.

Även många andra områden omarbetas just nu som ett led i ett tydligare visionärt tänk. Färe går före in i en mycket spännande framtid!