Nytt år och nya friska tag!

Nu är vårterminen 2013 inne på sin andra vecka och eleverna har börjat komma in i ”skoltänket” igen. Våra elever är mycket flitiga och kreativa, vi tycker att det är mycket roligt och vill dela med oss av det som händer. Under terminens gång kommer jag att lägga upp bilder av olika projekt och annat roligt som eleverna gör så att föräldrar, släkt och vänner får en liten inblick i vad som händer på stället. Alla som surfar in på vår hemsida får givetvis kika på bilderna som läggs ut! Jag, Jessica Thulin, är ny på skolan och undervisar i tyska och NO. Jag har startat ett NO projekt med eleverna på Balkongen, jag kallar projektet ”Ett år i skogen”. Namnet blir lite missvisande då vi kommer att avsluta vårt projekt till sommarlovet. Vi kommer på olika vis att dokumentera vad som händer i naturen, från januari till maj. Eleverna arbetar i grupper där varje grupp har valt ett område de ska dokumentera, de får själva välja hur dokumentationen går till. Vi tar bilder av utvalda ställen i skogen, en bild på varje plats en gång i veckan, detta ska sedan bli ett bildspel där man kan följa utvecklingen på dessa ställen. Eleverna kommer att följa trädens utveckling, se när olika djur och insekter börjar röra på sig i naturen mm. Eventuellt kommer vi efter sommarlovet att följa upp detta projekt med att studera höstens och vinterns intåg i naturen men just nu ser vi fram emot våren och värmen!